Nyinflyttad
Att äga ett hus här gör dig automatiskt till medlem i Andeboda Tredje samfällighetsförening. Föreningen består av 6 längor med totalt 42 hushåll.
En samfällighetsförening förvaltar de gemensamma ytorna såsom parkeringen, garagelängorna, vatten och avlopp, gång- och cykelvägar mm.
Styrelsen
Styrelsens uppgift är att förvalta samfälligheten och genomföra de beslut som föreningsstämman fattar.
Varje länga bör representeras i styrelsen. Alla blir tillfrågade och har en skyldighet att medverka i styrelsen periodvis. Styrelsen har möte under enkla och trevliga förhållanden om ca en timme 6-8 gånger per år. (Att ingå i styrelsen är för er som nyinflyttade ett ypperligt tillfälle att få lite koll på omgivingen och grannarna. )
Stadgar
Samfällighetens stadgar hittar du under Normalstadgar för samfälligheter på Lantmäteriets hemsida.
Medlemsmatrikel:
Maila dina kontaktuppgifter till styrelsens sekreterare så registreras du i medlemslistan för kommunikation och information.
Medlemsavgifter per hushåll för 2023
Löpande verksamhet 3 500 kr
Avsättning till underhålls-och förnyelsefond 5 000 kr
Totalt 8 500 kr
Årsavgiften kan betalas i sin helhet eller delas upp. Vill man betala hela avgiften ska det göras senast den 31 mars till plusgiro 475 45 07-4. Märk betalning med ditt husnummer.
Man kan också välja att dela upp betalingen med 4 250 kr senast den 31 mars och med 4 250 kr senast den 30 september.
Om du har motor-och kupévärmare skall dessa betalas senast den 31 mars.
Motorvärmare 220 kr
Kupévärmare 575 kr
Vår och sommar
Vi har en gemensam vårstädning varje år där vi tillsammans hjälps åt att göra fint i vårt område inför sommaren. Bland annat sopar vi gemensamma ytor och gångvägar.
Håll dina häckar, träd och buskar snygga och klippta mot gångvägarna. Det skall vara smidigt för utryckningsfordon och handikappbussar att ta sig fram. Häckar mot trottoaren på Andebodavägen är viktigt att underhålla, kommunen kontrollerar detta och tar ut en avgift om det själva måste rycka ut och klippa.
Det finns en stege att låna på baksidan av den övre garagelängan. Varje person i styrelsen har nyckel till denna.
Höst och vinter
Vintertid plogas och sandas parkeringen och gångvägarna av ett anlitat företag enligt avtal. Du måste själv hålla undan snö utanför ditt hus om det inte hinner med att ploga (när det kommer mycket snö snabbt). Vid behov finns en sandlåda på garageplanen. Tänk på brevbäraren m.fl. som måste fram!
Miljö och sophantering
Det finns massor av bra information på www.jarfalla.se (bygga, bo, miljö) om sophantering och sortering av avfall. Där beställer du miljöboxar, trädgårdsavfallskärl sopor och matåtervinningskärl.
På torsdagar, jämna veckor, ca klockan 07:30, kommer sopbilen och tömmer våra sopkärl.
Sopkärlen skall ställas med handtaget utåt framför respektive garage.
Ta in ditt sopkärl efter tömning.
Biltrafik och parkering
För allas trevnad och trygghet: Håll 10 km/tim på parkeringen. Parkera endast kort vid ditt hus om du har mycket eller tungt att lasta. Parkera i första hand din bil i garaget. Långtidsparkering är inte tillåten. Bilar ska vara besiktigade och nyttjas.
Grannsamverkan mot brott
Alla uppmanas att se om sitt hus med bra lås på dörrar och fönster. Att vara aktiv i sitt område ger tjuven färre tillfällen. Kör in bilen i garaget. Garagedörrarna skall vara låsta. Är du bortrest be en granne hålla lite koll så det inte ser för "bortrest" ut.
Vi får kontinuerlig information från polisen om vad som händer i vårt närområde. Var uppmärksam, reagera och agera om du ser något misstänkt. Polisen vill att vi rapporterar våra iakttagelser. Ring polisen på 114 14 eller vid pågående brott 112.
Föreningens nuvarande kontaktperson för polisen gällande Grannsamverkan är Peder Norberg, 229.